3 Nisan 2015 Cuma

SİNEK

Bastığın yer senden büyük. Yükselişin dumandan ibaret. Bir süre sonra yoksun. Yokluğun her gece milyonlarca yıldızdan birisinin gitmesi gibi olacak. Sıradansın. Yok olarak unutulacaksın.Yok ettiklerin ise hep eşsiz, onlar hep bizle kalacak. Hatırlanmaya değmeyeceksin. Ya da hatırlanacaksın bazen. Keşke diyeceksin,unutulsaydım.

 Korkuyorsun. Senden korkmayanlardan deli gibi korkuyorsun. Tek başınasın orada. Farkındasın bunun ve bu seni korkutuyor. Korkacaksın tabi ki, tarih kitaplarını okumasan da kulağına çalınıyor bazı şeyler. Biz sana bir şey yapmıyoruz. Ekseriyetle kendi kendine yapıyorsun. Gelin güveycilik oynuyorsun. Biz sana bir şey demiyoruz. O duyduğun şeyler var ya, aslında sen onları gece uyurken duyuyorsun, sabah bize çatıyorsun. Belki de sana gerçekten bir şeyler diyoruzdur? Haddimizi aşıyoruz di mi bazen? Gocunmuyorsundur umarım?

  En son ne zaman aynaya baktın? İçinden, ayna ayna söyle bana var mı benden güçlüsü, dedin mi? Gerçi sen bunu her gün yapıyorsun. Bize de dinlettiriyorsun, izlettiriyorsun. (Ama dinleyince seni, üzülüyorum senin için. Baksana, ne kadar da kötüymüşüz biz, neler yapmışız sana. Ahh, bak şimdi... Biz de kendimizi iyi bilirdik. Sen öyle diyince fark ettim. Affedersin di mi bizi? Biz ne kadar da küçüğüz senin yanında. Sinek gibi mideni bulandırıyoruz. Tüh.. ) O aynalar dile geliyor, hepsi sana dönüşüyor. Ancak karşındaki aynalarından birisi seni göstermesin parsel parsel kırıyorsun. Unutuyorsun ki aynayı ayna yapan camın arkasındaki karanlıktır. Aynalar kadar camlar da var, arkası karanlık olmayan, seni değil de doğruyu olduğu gibi gösteren. Öyle inanmışsın ki aynalara, o kadar safsın ki.. Tutunduklarına güveniyorsun, çuvala soktuğun mızrağa güveniyorsun. Yalanlar doğrulara sarmaşık olup göğe çıkmış, seni de yutmuş.
Susmalısın artık. Köşene çekilip bırakmalısın vampircilik oynamayı. Emdiğin aydınlık , odayı karanlığa çevirirken seni tam ortada fosforlaştırıyor. İstediğin buydu değil mi? Herkes sana bakıyor, herkes seni izliyor. Dönüştüğün şey bu değil mi? Alkış!
 
Senli benli konuştum ama alınmamışsındır umarım. Samimiyetimize güvendim, ne de olsa yıllardır… yıllardır beraberiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yazın gönderin, hakaret içermediği takdirde en kısa sürede yayınlayacağız. Anlayışınız için teşekkürler :)