3 Temmuz 2014 Perşembe

SABAH SABAH

- Umut nedir?
- Umut mu..?
- Evet umut.
- Umut dediğin Ay’dır. Göremediğin de olur, gözünü yaktığı için bakamadığın da. Önünü kapatan gerçeklerin arkasında da saklanabilir.
- Bulutların arkasına mı?
- Belki de.
- Bence umut Venüs gibidir.
- Venüs mü? Ne alakası var?
- Bütün gezegenler hayat akışımızdaki meşguliyetler olsun. Mesela Mars iş hayatımız olsun. Mesela Jüpiter gündem olsun. Mesela Uran…
- Evet evet devam et!
- Me - se - la  U - ra - nüs a - i - le - miz ol - sun. Sakın bir daha sözümü kesme!
- Eee…
- Hayatımızdaki olayların hepsi bir yönde gider. Aksilik ya kötü şeyler hep üst üste gelir. Ama Venüs umuttur. O ters yöne döner.
- Değişik.
- Evet değişik. Aşk umutsuz olmaz.. Ve ayrıca Venüs’ün anlamı da aşktır.  Mitolojiden gelir. Aşk’ın gezegeni hep terse döner. Hayatın ne yaptığına bakmaz.
- Burada Güneş ne olur o zaman senin Venüs tezine dayanırsak?
- İnsanın benliğidir. Hep onun etrafında dönersin. Bazen uzaklaşır bazen yakınlaşırsın. Ama ondan kopamazsın.
- Haha - ha. Yine başladın hümanistliğe!  Yani diyorsun ki hayatımız benliğimiz etrafında döner. Hayatımızı oluşturan unsurlar da kendi içlerinde değişik yönlere dönerek sürer gider.
- Evet, böyle de özetlenebilir.
- Saçma.
- Şu tavrından hiç vazgeçmeyeceksin di mi saygıdeğer ikizim! Peki sence nedir Güneş? Ne diyeceğini az çok tahmin ediyorum gerçi.
-  Allah’tır tövbe haşa. Gezegenler de biz insanlar. Gezegenlerin uyduları da hayata dair soyut kavramlardır. Mesela az önce dediğim gibi Ay umuttur. Ve diğerleri; korku, saygı vb.
- Doğru tahmin etmişim. Venüs’ün uydusu yoktur. O zaman Venüs çok karaktersiz veya duygusuz bir gezegen ha! Ya da şöyle sormalıyım? Duygusuz insan olur mu?
- Eee, e - evet öyle de denebilir. Kimi insanın sayılamayacak uydusu vardır. Yani duygu dünyası geniştir. Kimi insanların korkusu yoktur, kimi insanın saygısı yoktur. Kimi insanlar vardır ki - Venüs - onlar insanlığa karşı çıkıp terse döner ve Venüs’ün uydusunun olmaması gibi içinde hiçbir şey barındırmaz. Bazı insanlar da Güneşin etrafında dönmez. Onlar başka galaksidedirler.
- Hayır, hayır, hayır. Buna katılmam mümkün değil. Eğer o terse doğru düşünenler olmazsa bu dünya böyle olmazdı. İçinde dünyevi duyguları barındırmayanlar dünya için gerçekten güzel şeyler yapmışlardır.
- Her seferinde aynı kısır döngüye varıyoruz ikizim, farkında mısın?. Bu böyle olmayacak
- Tam aksine. Asıl aynı kapıya çıkarsak sorun olur. Aynı kafada olmayacağız ki çift yönlü düşünebilelim. Haksız mıyım ha?
- Kulağa doğru görünüyor. Gel hadi benimle, sana kahve yapayım. Kahvaltıdan önce belki kendine gelirsin. Sabah sabah nereden açtıysan konuyu zaten.
- Rüyamda onu gördüm. Üstümde ağırlıkla uyandım. İçimi ferahlatan ilk şey umut oldu. O yüzden.. E hadi yap bakalım kahvemizi.

2 yorum:

'Tam aksine. Asıl aynı kapıya çıkarsak sorun olur. Aynı kafada olmayacağız ki çift yönlü düşünelim'

Tebrik ederim Burak çok güzel olmuş kalemine sağlık.

Yorum Gönder

Yorumunuzu yazın gönderin, hakaret içermediği takdirde en kısa sürede yayınlayacağız. Anlayışınız için teşekkürler :)