18 Aralık 2014 Perşembe

GECESİZ KÖYÜN MASALCISI ~~ (3 / 5 -- Tanrı Misafiri)

 İlk uyanan Saga oldu. Uyanıp ayağa kalktıktan sonra gördüğü ilk şey meydandaki büyük bir aynaydı.  Aynanın yanında ise daha önce görülmeyen bir adam bekliyordu. Değişik bir insandı. Arkadan gelen Khafra’nın sesi duyuldu: “Sende bir denge var.” dedi. Korktu Saga. Khafra devam etti konuşmaya: “Saç ve ten rengin ne siyah ne beyaz.. Gözlerinin büyüklüğü, yüzünün yerleşim şekli, boyun, kilon… Bu zamana kadar gördüğüm tüm insanların birleşimisin sanki. Kimsin sen?” Adam cevap vermedi.
 Saga bu konuşmanın etkisinden kendini kurtarıp aynaya bir an baktı. İnanamadı gördüğüne. Gördüğü kendisiydi ama kendisi olamazdı bu. Henüz çocuk olmalıydı ama gördüğü bir çocuk değildi. Upuzun saçlarını, yeşil ve büyük gözlerini gördü. Boyu Khafra’ya yakındı. Güzelliği büyülüyordu. Bu gördükleri inanılmazdı. Khafra’nın yüz ifadesi hiç değişmemişti. Çünkü kehaneti çıkmıştı. Saga’yı o küçük kulübede gördüğü an bütün bu sahneyi görmüştü. Ama bundan sonrasını görememişti. Saga’ya baktı sonra tekrar adama baktı. Adam konuşmaya başladı:
 - Asıl sen kimsin? Siz kimsiniz? Burası uyandıktan önceki tekrar hayat verdiğiniz Magiaz mı? Öyle mi sanıyorsunuz? Şöyle bir çevrenize baksanıza. Hayır Khafra, artık değişti. İlk sınavı geçmeyi başardınız. Şimdi ikinci sınavınıza başlamanız gerek. Bu sefer daha da zor olacak.
 Khafra:
 - Hey! Ne yapmamız gerekiyor? Bunun sonu nereye varacak? Ne için uğraşıyoruz biz? Tekrar soruyorum, sen kimsin?
 - Bunu şimdi söyleyemem. Her şeyi zamanı gelince öğreneceksiniz. Sabredin ve aldığınız iki ödülün birleşimindeki gücü keşfedin!
 Adam arkasını döndü ve bir süre sonra uzakta kayboldu.


------ o -----


 Bütün bunlar olurken diğer altı kişi uyuyordu. Khafra kafasına ağrılar girene kadar düşündü: ”Sabredin ve aldığınız iki ödülün birleşimindeki gücü keşfedin!” Ne demekti bu şimdi? Uzun zamandır uyudukları aşikardı. Saga’nın bu kadar büyümesi bunun tek ve gerçek kanıtıydı. Ama bu iki ödül neydi?
 Saga Khafra’ya seslendi:
- Khafra! Aynaya bir şeyler oluyor!
 Khafra’nın bir anda aklına geldi. Tabi ya! Ayna! İlk ödül aynaydı. Ama ya bu aynayla gücünü birleştirecekleri diğer ödül neydi? Bunları düşünürken Saga’nın yanına gitti. Aynada ne olduğunu görmeye çalıştı. Aynanın içindeki yıldızları gördü. Bir geçit töreni gibi aynada yıldız birikiyordu. Bu gösteri biter bitmez ayna tekrar normal haline döndü ve aynada Saga ile Khafra’nın yan yana olduğu görüldü.


------ o ------


  Saga ile Khafra yan yana yere oturmuşlardı. Khafra:
- Yeteneğinin farkında mısın?
- Hayır, dedi Saga. Şaşırmıştı.
- Rüyalara yön verebiliyorsun. Hadi dene! Şu yatan altı kişide dene. Hepsine rüyalarında bu olanları göster. Onlar rüya sansın ama aslında gördükleri gerçek olsun.
- Nasıl yapacağım bunu?
- İçgüdülerinin dediğine güven.
 Saga gözünü kapattı ve içinden geldiği gibi düşündü. Olmuş olmalıydı. Cevaplarını öğrenmek için uyanmalarını beklemeleri lazımdı.
 Bu sırada Güneş etkisini yitirmeye başladı. Işığı ve ısısı giderek azaldı ve en sonda da kendisini kaybetti. Saga ile Khafra heyecandan ve şaşkınlıktan ayağa kalkıp birbirlerine baktılar. Khafra kehanetinde bunu görememişti.
 - İşte ikinci ödül! Gece! Tekrar bize geldi.
Müthiş bir sevinç içindeydiler. Gökyüzüne tekrar baktıklarında Dolunay tüm görkemiyle kendisini sunuyordu. Dolunay için de özlem gidermenin vaktiydi.
 Saga ve Khafra aynaya döndü. Bugünkü olanlardan sonra artık garipsemeyeceği bir şey daha oldu. Aynada kendini gösteren yıldızlar teker teker gökyüzüne gidiyordu. Ve tüm bunlardan sonra tekrar, ayna Khafra ve Saga’yı yan yana gösteriyordu.
 Khafra'nın geleceği göremiyor oluşu canını sıkmaya başlamıştı, fakat şu an emindi ki; bir aynaya asla güven olmazdı.
-------------------------------


DEVAMI PAZAR GÜNÜ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yazın gönderin, hakaret içermediği takdirde en kısa sürede yayınlayacağız. Anlayışınız için teşekkürler :)